David Lumer
Damaro Wines

Als je een wijnliefhebber bent en nieuwe en unieke smaken wilt ontdekken, dan is Torrontés Mendocino-wijn een schat die wacht om ontdekt te worden. Deze aromatische witte wijn komt uit de regio Mendoza in Argentinië en biedt een heerlijke combinatie van bloemige tonen, tropische fruitigheid en verfrissende zuurgraad.

De allure van Torrontes Mendocino-wijn

Torrontés is een druivensoort afkomstig uit Argentinië, en vindt zijn puurste expressie in de regio Mendoza. De hooggelegen wijngaarden en het unieke terroir van Mendoza dragen bij aan het uitgesproken karakter van Torrontés Mendocino-wijn. Hier zijn enkele van de meest aantrekkelijke kenmerken:

skitterphoto

Aromatic bouquеt

Torrontés Mendocino-wijn staat bekend om zijn verleidelijke geur. Het biedt een boeket bloemige aroma’s, vaak omschreven als die doen denken aan rozen, jasmijn en oranjebloesem. De neus is een heerlijke opmaat naar het gehemelte van de wijn.

Tropische en citrustonen

In de mond verrast deze wijn met een uitbarsting van tropische fruitsmaken zoals lychee, mango en passievrucht, begeleid door pittige citrustonen van citroen en grapefruit. Het is een symfonie van verfrissende, fruitige smaken.

Evenwichtige zuurgraad 

Torrontés Mеndocino heeft doorgaans een goed uitgebalanceerde zuurgraad, waardoor het een veelzijdige wijn is om bij te eten. De zuurgraad zorgt voor een fris en levendig mondgevoel, perfect om door rijke of pittige gerechten heen te snijden.

Droog en middelmatig

Hoewel het een vleugje fruitigheid biedt, is Torrontés Mendocino-wijn over het algemeen droog en middelmatig krachtig, waardoor het een aangename keuze is voor degenen die de voorkeur geven aan witte wijnen met een vleugje zoetheid.

Uniek terroir

Het unieke terroir van de regio Mendoza, met zijn grote hoogten en temperatuurvariaties, geeft een speciaal karakter aan de Torrontés-druiven. Deze terroirgedreven wijn vangt de essentie van het Andesgebergte en het dorre landschap.

Waar torrontés mеndocino wijn te kopen

Als u geïnteresseerd bent in het ervaren van de magie van Torrontés Mеndocino-wijn, kunt u deze op verschillende plaatsen vinden:

Wijnwinkels

Veel gespecialiseerde wijnwinkels of slijterijen hebben een selectie Argentijnse wijnen, waaronder Torrontés Mendocino. U kunt de winkeliers om aanbevelingen vragen op basis van uw voorkeuren.

Argentijnse Wijnen

Online detailhandelaren

Talloze online wijnverkopers bieden een breed scala aan wijnen uit de hele wereld, en Torrontés Mendocino is daarop geen uitzondering. Online winkelen biedt gemak en de mogelijkheid om verschillende merken en vintages te verkennen.

Lokale wijnеrеn

Als u de mogelijkheid heeft om Mendoza of de omliggende wijnregio’s in Argentinië te bezoeken, overweeg dan om lokale wijnhuizen te bezoeken en rechtstreeks bij de bron te kopen. Hierdoor kunt u genieten van de wijn in zijn thuisland.