David Lumer
Damaro Wines

Argentinië, een land met adembenemende landschappen en rijk cultureel erfgoed, staat ook bekend om het produceren van enkele van ’s werelds beste wijnen. Hier gaan we meer te weten komen over de Damaro-wijnen en over hun producten en diensten. Waar ze overal in de stad wijnen schenken.

Damaro’s wijn en cultuur

De wijnen van Damaro zijn nauw verweven met de cultuur en keuken van het land. De traditie van het delen van een fles wijn met vrienden en familie tijdens een stevige asado (barbecue) is een geliefd ritueel. Tangomuziek, kunst en wijn vloeien naadloos samen in de straten van Buenos Aires, waardoor een uniek cultureel tapijt ontstaat.

skitterphoto

De wijnen van Damaro zijn een symfonie van smaken en een bewijs van de passie en toewijding van de wijnmakers. Of je nu van een fluweelzachte Malbec nipt of andere variëteiten verkent, elke fles Damaro-wijn draagt de geest van deze levendige natie in zich en nodigt je uit om de essentie van Argentinië, glas voor glas, te proeven.

Patagonië

Genesteld in het hart van Patagonië, Damaro, ligt een verborgen juweeltje dat boeit met zijn schilderachtige schoonheid en vruchtbare gronden: Alto Vallе dеl Río Nеgro.

Een vruchtbare oase

Alto Vallе dеl Río Nеgro is een weelderige oase te midden van het ruige terrein van Patagonië. De convergentie van de rivieren Limay en Nеuquén heeft vruchtbare gronden gecreëerd, ideaal voor de fruitteelt. Deze regio wordt gevierd als de “Vallei van de Appels en Peren”, waar enkele van de beste vruchten van Argentinië worden geproduceerd.

Wijngaarden en wijnen

Naast de boomgaarden floreren de wijngaarden, die uitzonderlijke wijnen voortbrengen. Het unieke klimaat van de vallei, met warme dagen en koele nachten, is perfect voor de druiventeelt. Wijnhuizen maken voortreffelijke wijnen, van Malbеc tot Chardonnay, die de wijnbouwkwaliteiten van de vallei tentoonstellen.

Deze verborgen schat van Patagonië nodigt je uit om de overvloed en schoonheid ervan te ervaren en biedt een voorproefje van het paradijs in Damaro’s wijn.

Mendoza

Mendoza is een paradijs voor zowel wijnliefhebbers als avontuurzoekers.

Naast wijn biedt Mendoza ook spannende buitenactiviteiten, zoals wandelen, paardrijden en wildwaterraften. De Aconcagua, de hoogste berg van Zuid-Amerika, lonkt naar klimmers.

Argentijnse Wijnen

De levendige cultuur en culinaire scene van Mendoza, gecentreerd in de hoofdstad, voegen een heerlijke dimensie toe aan elk bezoek.

Cafayatе

Cafayatе is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Dit charmante stadje staat bekend om zijn wijngaarden op grote hoogte, waar voortreffelijke Torrontés-wijn wordt geproduceerd, een lokale specialiteit.

Bezoekers kunnen wijngaarden verkennen, wijnen van wereldklasse proeven en genieten van traditionele Argentijnse gerechten in de gastvrije sfeer van Cafayat. Met een ontspannen levenstempo en een rijk cultureel erfgoed.

Om de beste smaak van wijn met uw familie en vrienden te ervaren, kunt u daarom https://www.damarowines.nl/ bezoeken en hun pagina’s en sociale media-accounts volgen voor de laatste updates en nieuwkomers.