David Lumer
Damaro Wines

Cuyo, Mendoza

De bekendste wijnregio in Argentinië is de Mendoza-streek ook bekend als de Valle del Cuyo die een prominente plaats inneemt door de bevoorrechte positie van wijnstreken zoals Agrelo, Pedriel en Tupungato waar veel van onze wijnen in boetiek wijnhuizen worden gemaakt.

Damaro Wines selecteert, importeert en distribueert zorgvuldig gekozen Argentijnse kwaliteitswijnen uit de meest interessante wijngebieden die onderscheidend zijn en het bewijs leveren dat uitzonderlijk en onbetaalbaar twee verschillende begrippen zijn.

 

Pedriel – Marchiori & Barraud

Pedriel is een van de kleine plaatsen in Mendoza die dezelfde magische klank hebben als wanneer wij een fles uit Pomerol ontkurken.

Andrea Marchiori en Luis Barraud zijn beiden afkomstig uit Argentijnse families met een lange traditie van wijnmakers, ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie oenologie in Mendoza en studeerden daarna verder aan de UC Davis in Californië, waar ze ook de nodige werkervaring opdeden.

Ze maken nu samen wijn van druiven uit de Marchiori wijngaard, eigendom van de familie van Andrea in Perdriel, Luján de Cuyo. Hun doel is mooie terroir getypeerde wijnen te maken en we mogen oprecht stellen dat hun missie geslaagd is. Heerlijke wijnen dat vooral ook een bijzondere elegantie hebben.

Beide hebben ook internationale naam bereikt door de langdurige en bijzondere samenwerking met Paul Hobbs in de befaamde wijnhuis Viña Cobos

De volgende wijnen zijn verkrijgbaar:

 • Marchiori & Barraud Malbec 2015 – Perswijn Koopgids 2017
 • Marchiori & Barraud Cabernet Sauvignon 2016
 • Marchiori & Barraud Chardonnay 2017

 

Agrelo – Viña Las Perdices

De voornaamste kracht van dit bijzonder wijnhuis is dat niet allen uitmuntende bekende druiven rassen verbouwen maar ook minder traditionele, zo zijn ze de enige producent van Albariño in Argentinië.

De family Muños omschrijft hun kracht in een simpele zin: ‘We live in a kingdom composed of vines, family and work’.

Las Perdices Varietal Pinot Grigio 2019
Las Perdices Varietal Sauvignon Blanc 2019
Las Perdices Varietal Viognier 2018
Que Guapo Tinto 2017 – Malbec Syrah – Bonarda

Que Guapo Blanco 2019 – Chardonnay – Torrontés – Viognier

Las Perdices Varietal Red Blend 2016 (50% Malbec-25% Cabernet Franc-25% Petit Verdot)
Las Perdices Reserva Albariño 2017
Las Perdices Reserva Riesling 2017
Las Perdices Ala Colorada Ancellota 2014

 

Tupungato – Finca Don Carlos

In het midden van de Valle del Uco, op 1.000 meters hoogte, in Tupungato bevindt zich dit mooie landgoed. Net als de andere wijnhuizen waar Damaro Wines mee samenwerkt, kan Finca don Carlos het beste omschreven worden als een boetiek wijngoed met gelimiteerde wijn oplagen per jaargang.

Ongetwijfeld zal U opvallen dat de etiketten op de flessen Calathus zeer elegant zijn en tegelijkertijd stuk per stuk licht verschillend in vorm en afmeting. Vlakbij het Wijnhuis woont een oude indianen stam, zij leven van klein nijverheid. De papieren etiketten van Calathus worden door hen met de hand gemaakt op gerecyclede papier, vandaar de kleine verschillen. Het geld om de machines te kopen om papier te recyclen hebben zij van Finca Don Carlos als lening ontvangen. De Indianen betalen de lening terug met etiketten.

De volgende wijnen zijn verkrijgbaar:

 • Calathus Malbec Roble 2017
 • Calathus Pinot Noir Roble 2012
 • Calathus Gran Corte I 2016 – Trivarietal, Malbec-Cabernet Franc-Petit Verdot
 • Calathus Gran Reserva 2015
 • Kilhix Cabernet Sauvignon 2014 – Bronze Medal Decanter 2016
 • Kilhix Pinot Noir 2018

 

Luján De Cuyo – Bodega Otero Ramos

Het familie wijnhuis Otero Ramos anders dan andere traditionele Argentijnse wijnhuizen ziet de Spaanse (en in minder mate de Franse) wijncultuur als voorbeeld en leidraad. Het begint met een prachtig onderhouden wijngaarden met oude wijnstokken en vervolgens worden hun wijnen 24 tot 36 maanden in nieuw frans eiken bewaard. Het resultaat is uitstekende Reservas vol karakter. Hun wijnen, die blinken door de diepe en sprankelende tinten worden geproduceerd onder begeleiding van de internationaal zeer befaamde wijnmaker Sergio Correa Undurraga.

De volgende wijnen zijn verkrijgbaar:

 • Suipacha Malbec – Cabernet Sauvignon 2008
 • Suipacha Cabernet Sauvignon 2008
 • Suipacha Malbec Estate 2010
 • Suipacha Malbec Estate 2016
 • Suipacha Malbec Roble 2013
 • Suipacha Bonarda Estate 2013
 • Suipacha Blend 2014/15 Malbec – Tannat – Bonarda

Meer Streken

paque Diego-Schro

Het natuurlandschap van de Argentijnse Patagonia wordt gesierd door de zwartnek zwanen die de trek maken van de ene zijde van de Andes naar de andere. Deze wijnstreek wordt gekenmerkt door de een zeer mineraal rijke bodem, wijnen met een intense geur van bosvruchten, waar de kleuren robijnrood zijn en een fluweelzachte afdronk hebben.

Lees verder »
cafayate

Salta, Valle de Cafayate

Uniek aan deze streek is de hoogte van de wijngaarden en de zeer bevorderlijk klimaat eigenschapen waardoor zeer expressieve wijnen worden gecreëerd met uitzonderlijk diepe kleuren. Mede daarom is dit ook de beste terroir om Torrontes wijnen te maken.

Lees verder »