David Lumer
Damaro Wines

Patagonia, Alto Valle del Rio Negro

Patagonia heeft de laatste jaren een ware opbloei de wijnindustrie gezien. Dit heeft te maken met het feit dat de ruwe materialen die gebruikt worden bij de wijnproductie in deze regio van uitstekende kwaliteit zijn. Daarnaast zorgt de Rio Negro rivier ervoor dat het gebied een uitzonderlijke vruchtbare grond heeft. De twee Patagoniaanse wijnhuizen waar wij mee samenwerken maken hier handig gebruik van. Lees hieronder meer over Del Rio Elorza en Bodea Patritti.   Del Rio Elorza In de provincie Neuquén, in de Alto Valle del Rio Negro, bevindt zich dit bijzonder wijngoed van slechts 40 hectaren groot. Hier worden op geheel eigen wijze en door het goede van het terroir, uitzonderlijke wijnen gecreëerd, vol fruit en fluweelzachte tannines.   Verum Linea Clásica Merlot Rood 2015   Bodega Patritti Bodega Patritti ligt in de hoogste niveaus van de San Patricio del Chañar vallei. Deze streek is bekend om de sterke wind die ervoor zorgt dat de druiven een dikkere huid krijgen. Hierdoor ontstaat een hogere concentratie aan kleur en aroma. Deze wijngaard speelt goed in op de eerdergenoemde diversiteit van de streek. Zij planten onder andere Malbec, Pinoit Noir en Melot. Maar ook druivenrassen voor witte wijn, zoals Chardonnay, Souvignon Blanc en Torrontés.

Meer Streken

mendoza

Cuyo, Mendoza

De oorspronkelijke bewoners van Mendoza zijn de Huarpes-indianen. Zij bedachten een inventief irrigatiesysteem om de droge harde grond vruchtbaar te maken. Smeltwater uit de bergen kon hierdoor naar de akkers vloeien en heeft ervoor gezorgd dat er vandaag de dag 500km aan irrigatiekanalen in Mendoza is aangebracht.

Lees verder »
cafayate

Salta, Valle de Cafayate

Uniek aan deze streek is de hoogte van de wijngaarden en de zeer bevorderlijk klimaat eigenschapen waardoor zeer expressieve wijnen worden gecreëerd met uitzonderlijk diepe kleuren. Mede daarom is dit ook de beste terroir om Torrontes wijnen te maken.

Lees verder »