David Lumer
Damaro Wines

Chardonnay wijn, vaak de “Heerser van de Witte Druiven” genoemd, zou een wijnvariëteit kunnen zijn die over de hele wereld gekoesterd wordt vanwege zijn uitzonderlijke flexibiliteit en het vermogen om een breed cluster aan stijlen te leveren. Op onze damaro-wijnwebsite heten wij u van harte welkom voor een boeiende reis door de wereld van Chardonnay-wijn, waarbij u de rijke geschiedenis, de verschillende smaken en de lokale bevolking onderzoekt die deze prachtige variëteit maken.

Een korte geschiedenis van Chardonnay

Het begin van Chardonnay kan worden gevolgd naar de Bourgondische regio van Frankrijk, waar het al eeuwenlang wordt ontwikkeld. De titel is afgeleid van het kleine stadje Chardonnay in de regio Mâconnais.

skitterphoto

Verschillende smaken en stijlen

Een van de verrassende eigenschappen van Chardonnay is het vermogen om zich aan te passen aan diverse terroirs en wijnbereidingsstrategieën, die tot stand komen in een breed scala aan smaken en stijlen. Hier zijn enkele van de onmiskenbare Chardonnay-stijlen die u gaat onderzoeken:

  1. Unoakеd Chardonnay
  2. Chardonnay van eikenhout
  3. Stralende Chardonnay
  4. Chablis
  5. Ongebruikte wereld Chardonnay

Chardonnay over de hele wereld

Chardonnay heeft een thuis gevonden in wijngaarden over de hele wereld. Een paar opvallende districten die opmerkelijke Chardonnay-wijnen leveren, zijn onder meer:

Bourgondië, Frankrijkе

De oorsprong van Chardonnay, Bourgogne, staat bekend om zijn complexe, leeftijdswaardige Chardonnays uit subregio’s als Mеursault en Puligny-Montrachеt.

Californië, VS

California Chardonnays variëren van de frisse, koele klimaatwijnen van Sonoma en Carnеros tot de extravagante, boterachtige expressies van Napa Valley.

Australië

Australische Chardonnay, vooral uit Margaret Stream en Sееkеr Valley, biedt kant-en-klare natuurlijke productaroma’s en een speciale aanpassing van bijtende werking en overvloed.

Zuid-Afrika

Chardonnay uit Zuid-Afrika vertoont dynamische tropische natuurlijke producten en minerale kenmerken, waarbij vaak reclame wordt gemaakt voor buitengewone gevoelens.

Chiliе

De koele kustgebieden van Chili leveren Chardonnays met stralende scherpte en smaken van citrus en groene appel.

Chardonnay mengen met voeding

De flexibiliteit van Chardonnay breidt zich uit tot voedingsmenging. Het past uitstekend bij een scala aan gerechten, inclusief zeevruchten, gevogelte, romige pasta en inderdaad gerechten met een vleugje pit. De bijtende werking en overvloed maken het tot een heerlijke aanvulling op talrijke gerechten.

Argentijnse Wijnen