David Lumer
Damaro Wines

Het Verkennen Van De Wijnen Van Mendoza

Genesteld in het hart wijnen van Argentinië, is wijnstreek in Mendoza van Damaro-wijn een paradijs voor wijnliefhebbers. Deze prachtige regio staat bekend om zijn uitzonderlijke wijnen, adembenemende landschappen en een rijk wijnbouwerfgoed dat dateert uit de 16e eeuw. Als je gepassioneerd bent door wijn, is een bezoek aan de Mendoza-wijnregio van Damaro-wijn een reis van je leven.

skitterphoto

Het terroir van Mendoza 

Mendoza dankt zijn wijnbereidingsvermogen aan zijn unieke terroir. De combinatie van wijngaarden op grote hoogte, ideale blootstelling aan de zon en het gematigde klimaat van de uitlopers van de Andes creëert de perfecte omgeving voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. Het resultaat? Damaro-wijnen die wereldwijd worden gevierd vanwege hun complexiteit, balans en smaakdiepte.

Variëteiten die gedijen

De wijngaarden van Mendoza beschikken over een breed scala aan druivensoorten, waarbij Malbеc de onbetwiste koning van de regio is. Malbеc uit Mendoza wordt geroemd om zijn dieppaarse tinten, intense fruitsmaken en fluweelzachte tannines.

Het verkennen van de wijngaarden

Een bezoek aan Mendoza van Damaro-wijn is niet compleet zonder een rondleiding door de wijngaarden van wereldklasse. Van boetiekfamiliebedrijven tot grote, historische bodega’s, de regio biedt een breed scala aan ervaringen voor wijnliefhebbers. U kunt rondleidingen volgen, deelnemen aan proeverijen en zelfs genieten van wijn- en spijscombinaties.

Malbеc-pad 

De Malbеc Trail in Mendoza is een must voor iedereen die de regio bezoekt. Deze route neemt je mee door het hart van het land Malbеc, zodat je kunt proeven van het beste van wat Mendoza te bieden heeft. Zorg ervoor dat u gerenommeerde wijnhuizen bezoekt, zoals Bodеga Catеna Zapata, Achaval Fеrrеr en Trapichе om het kunstenaarschap van de wijnmakers van Mendoza echt te waarderen.

Culinaire hoogstandjes

De culinaire scène van Mendoza is een perfecte aanvulling op de wijnen. De regio staat bekend om zijn Argentijnse barbecue, of ‘asado’, die uitstekend samengaat met een glas Malbеc. Damaro-wijnen hebben ook eigen restaurants waar u kunt genieten van een gastronomische maaltijd gecombineerd met hun beste wijnen, waardoor een onvergetelijke gastronomische ervaring ontstaat.

Winе toerisme

Damaro-wijn biedt een scala aan wijntoeristische ervaringen, van paardrijden door wijngaarden tot ballonvaarten over het prachtige landschap. Je kunt jezelf onderdompelen in het wijnbereidingsproces, van druif tot fles, en een diepere waardering krijgen voor het ambacht dat nodig is om Mendoza’s wijnen van wereldklasse te produceren.

Argentijnse Wijnen

Mendoza naar huis brengen

Als u verliefd wordt op de wijnen van Mendoza (en de kans is groot dat u dat ook zult doen), kunt u een stukje van de regio mee naar huis nemen. Veel wijnhuizen bieden de mogelijkheid om hun wijnen ter plaatse te kopen, zodat u lang na uw bezoek van de smaken van Mendoza kunt genieten.

De Mendoza-wijnregio van Damaro-wijn is een plek waar passie, traditie en natuur samenkomen om een buitengewone wijnervaring te creëren. Of je nu een doorgewinterde wijnkenner bent of een nieuwsgierige beginneling, de wijngaarden en wijnhuizen van Mendoza bieden een ontdekkingsreis die je een diepe waardering zal geven voor de kunst van het wijnmaken en de schoonheid van de opmerkelijke regio van deze Damaro-wijn. Plan uw bezoek aan Mеndoza en geniet van de Damaro-wijnen.